divendres, 7 d’octubre del 2011

FRANCESC LLOP I MARQUÉS




( Campredó, 24 d'agost de 1873, 2 d'agost de 1970)

Inicialment format a Tortosa, la família emigrà a Barcelona, on treballà d'enquadernador. La vocació el portava a l'Ateneu Obrer, on fou deixeble de Nicanor Vàzques i més tard a la Llotja, mutant el romanticisme per l'atenció a la natura.

Passà a viure a Mèxic (1901-1910), on realitzava la primera exposició i justificava el seu retorn de pintor, destacat i dibuixant i aquarel•lista amb obra especialment dedicada al paisatge.

Tornava al país (1911) però el mateix any anava a París. Havent retornat a Barcelona on romangué per sempre , des de 1917 presentà nombroses mostres de la seva producció també a Madrid, obtenint diversos premis entre els quals destaca una medalla d'honor de Cercle Artístic de Barcelona.

Amic de Soriano Montagut, participava habitualment en concursos nacionals (1920-1940) i exposava habitualment per diverses galeries barcelonines i tortosines. Cercle Artístic de Tortosa l'homenatjava (1957), i els amics ho feien un altre cop en complir els noranta anys (1963).

(Explicació de la personalitat de Francesc Llop en el catàleg de l'Exposició 100 anys d'arts plàstiques a les Terres de l'Ebre).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada