diumenge, 30 d’octubre del 2011

Francesc Llop i Marqués (2)


Durant aquestes darreres setmanes estic enllestint la biografia de l'il·lustre pintor impressionista campredonenc, Francesc Llop i Marqués (Campredó 1873-Barcelona 1970). M'encanta configurar les biografies de personatges que admiro molt, que s'han dedicat al món de la literatura o de l'art. Sortosament, he tingut la possibilitat de publicar les biografies de l'intel·lectual i polític catalanista jesusenc, Joan Cid i Mulet (2007, Joan Cid i Mulet, testimoni catalanista d'una ciutat i d'un temps, guanyador del premi d'assaig Enric Bayerri de 2004), del poeta i polític Roc Llop i Convalia (2008, Roc Llop i Convalia, l'exili d'un poeta miravetà, guanyador del premi Artur Bladé i Desumvila 2007), i l'artista ampostí Emili Bonet (2007, Emili Bonet, escultor, pintor... poeta, guanyador del premi La nostra gent 2002). Ara em trobo en l'encoratjadora tasca d'acabar les del poeta tortosí Gerard Vergés i aquesta del pintor campredonenc.
Sempre m'ha motivat la figura de Francesc Llop, per moltes raons. Ara, una volta tinc enllestida la investigació, per tal de difondre la seua obra adequadament, des de Soldevila hem obert el següent bloc, en el qual es poden trobar tot un seguit d'articles publicats sobre ell i el seu treball artístic:http://llopmarques-soldevila.blogspot.com
També des de Soldevila hem obert la pàgina del feisbuc, en la qual hem anat creant com una mena de magatzem que abraci tota la informació publicada on line sobre l'històric pintor campredonenc.
http://www.facebook.com/pages/Francesc-Llop-i-Marqu%C3%A9s/165764080177932
Continuem, doncs, una feina intensa de difusió de la figura de Llop, artista que ja vam anar recuperant per part de Soldevila a principis del segle XX amb la creació de la nostra secció cultural Amics d'en Francesc Llop. Vàrem organitzar exposicions de la seua obra a Campredó i a Tortosa (una històrica als Reials Col·legis l'any 2000). Teníem en ment la recuperació de la seua obra, extesa entre nombrosos col·leccionistes del país. El primer quadre l'adquirírem gràcies a una operació comercial, en la qual un membre de Soldevila renunciava als beneficis econòmics per aconseguir els diners per un quadre. Després vàrem negociar amb les administracions públiques la cessió de dos quadres més.
La difusió del llegat de Francesc Llop i Marqués sempre ha estat una de les nostres lluites que ens ha motivat plenament. Personalment, acabar la biografia i publicar-la és una de les grans fites d'aquesta tardor-hivern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada